Kullaturen

Kullaturen – 21 maj

På Kattegattleden genom Kullabygden med start i Jonstorp. Upptäck Kattegattledens vackra sträckning genom Kullabygden. Cykelturen tar dig från kust till kust genom ett varierande odlings-landskap där rapsen och fruktträden står i full blom. Du kommer att få möta personerna bakom sex av bygdens småskaliga mat- och dryckesföretag och få se och höra deras story. Varje matföretag erbjuder små smakprov och på Kullahalvöns vingård serveras en enklare måltid med produkter från bygden, där maten ingår i biljetten.

Dessa mat- och dryckesföretag besöker du på Cykelturen:

Ellagårdens Bär
Kullasparris
Kullabygdens Vanilj & Choklad
Kullahalvöns Vingård
Kulla Lamm
Engelbrekts

Rutten är en dryg ”halvmara”, d.v.s. en sträcka på ca 2,5 mil mellan Jonstorp och Höganäs. Tidsåtgången beräknas till ca 6-7 h men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge man stannar till på stoppen.

BILJETTER:
Avgångstider är mellan 08.30–11.00, med starttid varje hel och halvtimme vid Tunneberga Gästgifveri i Jonstorp. Observera begränsat med platser per starttid, som förbokas på Ticsters hemsida.
www.tickster.se

Kullaturen affisch 2017

Skärmklipp Kullaturen 2017 aktuell 2

Kullaturen 21 maj 2017

Mer information om Kullaturen på Facebook »