Kattegattleden går på Strandpromenaden mellan Varberg och Apelviken

Följ budkaveln längs Kattegattleden till invigningen!

Den 4 juni startar en budkavel från Helsingborg i söder och Göteborg i norr med slutdestination Halmstad. Budkaveln kommer att illustrera en 37 mil lång sammanhängande cykelled där olika typer av cyklister kan glädjas åt Sveriges första nationella cykelled samt dess fantastiska natur, upplevelser, boenden och matställen. Den 6 juni möts budkavlen i Halmstad i samband med den officiella invigningen av Kattegattleden. Längs med hela budkaveln sker en mängd aktiviteter i kommunerna.

Helsingborg – Laholm:

Budkaveln startar vid Knutpunkten i Helsingborg klockan 8.00 den 4 juni. Vid starten blir det utdelning av cykelkartor och utlottning av hjälmar och reflexvästar.

Höganäs tar över budkaveln klockan 10.00 den 4 juni. Den 6 juni håller byaföreningarna i Jonstorp och Farhult i invigningen av Kattegattleden i samband med nationaldagsfirandet.

Till Järnvägsparken i Ängelholm anländer budkaveln klockan 11.30 den 4 juni och Kattegattleden uppmärksammas på olika sätt i parken under dagen.

Överlämning till Båstad sker på Saltörsvägen i Stora Hult/Vejbystrand kl 14.30 den 4/6, därefter cyklar Andreas Jansson, kommunens Gatu- och trafikingenjör till Båstad och Kommunhuset där stafettenpinnen vilar över natten. Dagen efter, den 5/6 kl. 11.30, återupptas stafetten av kommunchef Katarina Pelin som cyklar mot Laholm för överlämning till Laholms kommun på Hedvägen i Hemmeslöv kl 12.00.

Till Laholm kommer budkaveln den 5 juni klockan 12.00. På kvällen kan man fira Världsmiljödagen genom att cykla budkaveln från Hökagården till Lagaoset och gemensam picnic. Den 6 juni firas Parkens dag i Stadsparken med invigningstal för Kattegattleden. En grupp cyklister kommer att cykla därifrån till invigningen i Halmstad.

Göteborg – Falkenberg:

Budkaveln startar i Göteborg klockan 8.30 den 4 juni, utanför Älvrummet mellan GöteborgsOperan och Nordstan.

Till Kungsbacka kommer budkaveln klockan 10.00 den 4 juni, vid Snipen. Den 6 juni är det invigning av Kattegattleden på Kungsbacka Torg, där det är mål och start för flera cykellopp. Där kommer bland annat att finnas cykelverkstad, nya cykelprylar, uthyrning av cyklar, försäljning, cykelloppis och prova-på-Kattegattleden som spinningpass.  På teaterscenen blir det underhållning och musik.

Varberg tar över budkaveln den 5 juni klockan 9.30, vid Löftaån. Vid nationaldagsfirandet den 6 juni i Societetsparken uppmärksammas Kattegattleden med bland annat invigningstal och cykelfrågesport. Klockan 12-17 är det Apple Bay Day i Apelviken med aktiviteter för alla.

Falkenberg övertar budkaveln den 5 juni klockan 16.00 vid Björkängs camping. Den 6 juni är alla välkomna att cykla den vackra sträckan mellan Falkenberg och Ugglarp, med möjlighet att stiga på längs vägen. Samling vid Rörbeckplatsen klockan 9.45 och gemensam avslutning i Ugglarp.

Officiell invigning i Halmstad
Budkaveln möts i Halmstad den 6 juni klockan 14.00 i Slottsparken. Varje delsträcka på vägen in (Snapparp – Halmstad och Steninge – Halmstad) har olika teman som alla speglar Halmstad. I Steninge firas Steningedagen med tema cykel. På övriga Gateways kommer det att vara olika aktiviteter. Program för invigningen (länka till programmet)

 

För mer information om vad som händer i kommunerna, kontakta:

Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad: Emma Håkansson, Turistchef Helsingborgs stad, emma.hakansson@helsingborg.se, 070-208 56 03

Laholm: Monica Fransson, Näringslivsenheten, monica.fransson@laholm.se, 070-552 65 20

Halmstad: Anna Karlsson, destinationsutvecklare, anna.karlsson@halmstad.se, 0722-46 44 15

Falkenberg: Anna Winther, Destination Falkenberg AB, anna.winther@falkenberg.se, 073-868 31 35

Varberg: Britta Antonsson, Marknad Varberg AB, britta@marknadvarberg.se, 070-2173440

Kungsbacka: Anna Frykman, anna.frykman@kungsbacka.se, 070-0833382

Göteborg: Jessica Blume, Projektledare Göteborg City Shopping, jessica.blume@goteborg.com
0706 43 60 90