Internationella cykeldagen 3 juni 2018

Internationella cykeldagen – World Bicycle Day

Den 3 juni firas från och med i år den Internationella cykeldagen, efter ett beslut i FN:s generalförsamling. Syftet är bland annat att öka uppmärksamheten på cykelns effekter för hälsa och miljö.

World Bicycle Day, som det internationella namnet lyder, har länge efterfrågats av World Cycling Alliance (WCA) och European Cyclists Federation (ECF). Redan under klimatmötet i Paris 2015 presenterade organisationerna en analys av hur cykling bidrar till att möta FN:s globala hållbarhetsmål.

Källa: Cykelfrämjandets hemsida, 2018.

 

Cykla på Kattegattleden för att rädda haven på Internationella cykeldagen 3:e juni kl 15-17

Cykla Kattegattledens nybyggda sträcka Steninge-Stensjö och skänk en peng eller en loppis-grej till projektet RECYCLE som Steninge vandrarhem provar i Steninge i sommar. Det är World Wildlife Fund (WWF) som driver insamlingen ”Rädda haven” och projektet RECYCLE som är Steninge-baserat kommer att skänka allt överskott till detta ändamål.

Du som vill vara med och cykla för en god sak kommer till Steninge vandrarhem kl 15.00 då Dag Hultefors, ordförande i Region Hallands tillväxtutskott, presenterar nyheter på Kattegattleden. Sen cyklas den nya sträckan, skänker kanske något till projektet RECYCLE och så bjuder Steninge vandrarhem på rabarbersaft på vandrarhemmet.

Mer information om eventet kontakta Steninge vandrarhem.