Pizza Falkenberg // Smaka på Kattegattleden

Smaka på Kattegattleden – på egen hand

Utmed Kattegattleden är det enkelt att hitta bra mat. Ost, mjölk, kött, grönsaker och bröd tillverkas och odlas med kärlek, omtanke och passion. Gårdsbutiker med ekologiska grönsaker blandas med vingårdar, lokala surdegsbagerier, prisbelönta restauranger och caféer där bara det bästa är gott nog.

I maj 2019 bjöd vi in till en spännande helg, full av smakupplevelser. Smaka på Kattegattleden gick av stapeln och från Helsingborg i söder till Kungsbacka i norr arrangerades inte mindre än elva olika smak- och cykelrundor. En riktig succé där många av rundorna sålde slut på bara ett par dagar. Håll utkik efter liknande evenemang framöver!

Skapa din egen smakrunda utmed Kattegattleden

Även om evenemanget Smaka på Kattegattleden är över för den här gången betyder inte det att du inte kan ta del av alla fantastiska smaker längs leden. Många ställen som var representerade under evenemanget har öppet för allmänheten även annars. Alla erbjuder inte möjligheten att testa små smakportioner, men varför inte inspireras av de olika rundorna och arrangera din egen variant av Smaka på Kattegattleden? Förrätt på ett ställe, huvudrätt på ett annat, efterrätt på ett tredje och kaffe på det fjärde? Eller: frukost, förmiddagsfika, lunch och ytterligare en fika på det? Cykla utmed Kattegattleden, gör några avstickare och upplev fantastiska restauranger, gårdsbutiker, caféer och små lokala mat- och dryckesproducenter i Skåne och Halland.

Hitta inspiration och information

Mer info om de olika cykelturerna som arrangerades 25-26 maj 2019 hittar du på smakapakattegattleden.se Så vill du göra din egen smakrunda, hitta inspiration där. Glöm inte dubbelkolla att de som du vill besöka verkligen har öppet just när du cyklar förbi.

Under eventet Smaka på Kattegattleden 25-26 maj 2019 kunde deltagarna ta del av god mat, mustig dryck, välsmakande choklad och mycket annat. Missade du det? Ingen fara! Låt dig inspireras av rundorna och skapa din egen smakcykling. Foto: Ron Johnson

 

Övre foto: MartinJohansson FALO