Invigning av ny gång- och cykelväg mellan Morup och Ås

Kattegattleden får ytterligare 9 kilometer bilfri cykelväg när den nya sträckan mellan Morup och Ås invigs lördagen den 3 juni.

Photo: Jessica Clarén

Invigningen kommer att äga rum utmed väg 768, vid nedfarten till First Camp Björkäng där den nya leden passerar och kommer att pågå mellan klockan 10–12 den 3 juni. Det blir möjlighet att testcykla den nya sträckan på egen hand och klockan 11:00 invigs sträckan mellan Morup och Ås officiellt. 

När: Lördag 3 juni mellan klockan 10-12, bandklippning klockan 11:00 

Plats:  Utmed väg 768, vid nedfarten till First Camp Björkäng, se vägbeskrivning här. 

Under invigningen kommer bland annat Helene Andersson, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott, Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varberg och Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, samt Mats Öhlund från Trafikverket att medverka. Klockan 11:00 kommer de fyra representanterna att gemensamt klippa bandet och förklara den nya sträckan av Kattegattleden för officiellt öppen. Efter bandklippningen finns möjligheten att prata med politikerna och representanter för Kattegattleden på plats.  

Invigningen är öppen för allmänheten där det kommer bjudas på enklare fika och de 50 första som väljer att komma med cykel och testa den nya cykelvägen på lördag mellan 10–12 får en goodiebag.  Det kommer också finnas möjlighet att vara med i en tävling där du har chans att vinna en cykel från Cycleurope Sverige AB, samt en cykelhjälm.

Invigningen arrangeras av Region Halland, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun och Trafikverket. 

Hjärtligt välkommen till invigningen som passande nog sker på Cykelns dag.  https://www.cykelnsdag.com/ 

 

Här kan du läsa hela pressmeddelandet om invigningen lördagen den 3 juni.

Fotograf: Jessica Clarén