Smaka på Kattegattleden

Cykla, smaka och njut!

Längtar du efter vind i håret, nya upplevelser och goda smaker? En rolig upplevelse att göra tillsammans med nån du tycker om eller med hela ditt kompisgäng? Smaka på Kattegattleden passar både de matintresserade, de cykelintresserade och de som bara gillar att uppleva något alldeles speciellt.

Smaka på Kattegattleden Photo: Annie Spratt

Nu rullar "Smaka på Kattegattleden" igång igen! Sveriges största cyklande smakfest med smakstopp hos lokala mat- och vinkreatörer, gårdsbutiker och odlare.

Trampa fram i behagligt tempo på vackra vägar, känn doften från salt hav och blommande ängar och gör gastronomiska smakstopp längs vägen. Halland och Skåne är känt för sin goda mat och sina många småskaliga matproducenter. Lättcyklat, unikt, närodlat, hållbart och gott – det är kanske inte så konstigt att Smaka på Kattegattleden blivit en succé varje år.

Smaka på Kattegattleden är många mindre arrangemang samlade under ett gemensamt namn och koncept. Allt sker i samarbete mellan Kattegattledens tio kommuner i region Halland och region Skåne tillsammans med matentreprenörer och arrangörer utmed leden. 

Kattegattleden är en 390 km lång led med unikt havsnära läge. Den ringlar sig från Göteborg hela vägen genom Hallands vackra kustlandskap över magiska Hallandsåsen, längs gröna Bjärehalvön, ända ner till Helsingborg i Skåne. 2018 utsågs den till årets cykelled i Europa år 2018.

Missa inte att köpa biljett till någon av årets rundor. (Nya rundor fylls på löpande). Har du frågor kring en enskild runda, vänligen kontakta arrangören direkt.

Cykelrundor 2024

Vingårdsresa
Vingårdsresa

Fyra dagars vingårdsresa

Unik cykelresa med besök på tre vingårdar inklusive vinprovning av deras vin. Tre härliga övernattningar i Helsingborg, Ängelholm och Båstad.

Njut av Sveriges Toscana på cykel bland vingårdar, god mat och oslagbart vackra landskap. Vackra vyer med saltstänk från havet, krispiga bokskogar och öppna fält. Bo på certifierade cykelvänliga hotell, som tar extra hand om både dig och din cykel.

Helsingborg / 30 maj, 6 juni, 13 juni / 3 övernattningar Läs mer och boka

Spansk o Hoj

Spansk o Hoj

I år tar vi oss en runda i Spanien, dvs halländska Spanien. 1000-tals hallänningar och övriga svenskar far till Spanien varje år. Hur vi ska få ihop Halland med Andalucien eller Katalonien är något att fundera över. Men vi kan avslöja att det blir spanska smakprov, lite nytt att lära om svenskens andra hemland, lite eldig sång, kanske en quizz, mycket prat och lagom med cykling (17-18km). Vi kan också lova spanskt väder. Dvs sol som på solkusten eller lite regn och friska vindar som i Galicien. Vi avslutar på två olika "bodegor" - El Hooken och - La Speceriet. Kolla under bokningar vilka dagar som gäller för respektive "bodega". !Saludos! CYKLA - LÄRA - SMAKA - HÄNGA med SPANSKoHOJ Halland 

Varberg / flera datum från 22 juni / 4-5 stopp / 565 kr + serviceavgift 15 kr Läs mer och boka

Cykelsmaker Varberg
Cykelsmaker Varberg

Cykelsmaker Varberg

Höstens mysigaste, mest smakfulla cykelutflykt - Cykelsmaker Varberg! Samla ihop de gladaste av vänner, cykelentusiaster och nyfikna - boka en cykelutflykt när häggen blommar! Cykelsmaker är en fantastisk cykeltur längs hallandskusten med smakprov längs vägen. Du kommer få upptäcka lokala och småskaliga pärlor som du garanterat vill komma tillbaka till.

Varberg / 24 augusti / 5 stopp / 31 km / 595 kr Läs mer och boka