Fredriksdal museer och trädgårdar

Utifrån ser det kanske ut som en park, men tusentals människor har klivit in på Fredriksdal och upptäckt ett helt landskap. Ett Skåne i miniatyr som innehåller flera parker, trädgårdar, naturområden, odlingar, en herrgård, en stadsdel och bondgårdar med djur. En plats där kulturen och naturen står i konstant förändring, i fas med årstiderna. Fredriksdal är både en landskapsbotanisk trädgård och ett friluftsmuseum, och det är vi ensamma om i Norden.

Fredriksdals stadskvarter ger en bild av det gamla Helsingborg med sina gårdar, kullerstensgator, smala gränder, verkstäder och affärer. Det är ett försök att i liten skala visa hur den typiska stadsbilden för Helsingborg såg ut under 1800-talet och början av 1900-talet. I Hedströms affär flyttas du i tid och rum. Visserligen säljs inte konserver och vin längre, men väl en mängd goda karameller i strut. Du kan även hitta tvålar, te i lösvikt och Ramlösalakrits. Samtidigt kan du passa på att titta in i Kaffestunden som är en liten utställning om fikapauser.

Trädgårdskafé
På Fredriksdals Trädgårdskafé kan du alltid avnjuta en vällagad lunch, en generös smörgås eller varför inte något hembakt från vår välfyllda bistro.

Arrangemang
Fredriksdal museer och trädgårdar har flera arrangemang framför allt under högsäsong. Bland annat bjuds det på guidningar dagligen kl 13 och 15.15 från juni till augusti. Under juli månad kan du följa med på teaterguidningar; Historien får liv, dagligen kl 11 och 14.
För mer information kan du besöka vår hemsida: www.fredriksdal.se/program

Öppettider och priser på Fredriksdal se hemsidan.

Telefon: + 42 10 45 00 då når du Helsingborgs Kontaktcenter som kan svara på frågor rörande Fredriksdal och koppla dig vidare till rätt person vid behov.

Hemsida: www.fredriksdal.se

Adress: Gisela Trapps väg 1

Postnummer: 251 89 Helsingborg

Latitud: 56.05788899999999

Longitud: 12.70883200000003